Tothom, al llarg de la nostra vida i arreu, ens podem trobar amb emergències causades per un desastre natural, tecnològic o antròpic.

Les emergències ens posen a prova com a persones i com a societat. Com més fort sigui el vincle entre ambdós, més resilients ens mostrarem.

Com es construeixen els fonaments d’aquesta resiliència? Si ens acompanyeu en aquest curs i de la mà dels professionals de l’emergència, hi reflexionareu i practicareu actuacions que, de ben segur, us ajudaran a ser més forts i més solidaris. Passem de ser víctimes de l’emergència a ser-ne agents eficients! Ens hi acompanyeu?

Accedeix al curs

  • Principis de gestió de les emergències
  • Gestió de les emergències des de les institucions públiques
  • Gestió individual, coordinada i responsable de les situacions de risc

Al mòdul 1, Què és una emergència?, s’explicarà l’abast del concepte i les fases en què l’hem de tractar.

Al mòdul 2, Els actors de l’emergència, coneixerem tots les persones físiques i jurídiques que intervenen en cas d’emergència.

Al mòdul 3, Analitzem l’emergència, com a casos pràctics revisarem tres fets reals: incendi d’habitatge, fuita de gas tòxic i accident a l’autopista.

Finalment, al mòdul 4, I ara, tu!, constatareu que la resiliència és la capacitat d’afrontar qualsevol risc amb coneixement, preparació, resposta i recuperació.

Membres de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Membres del Cos de Bombers de la Generalitat

Membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra

Membres de Protecció Civil de Catalunya

Cliqueu la pastilla Accedeix al curs

Visió del mòdul. Entrareu a la pantalla de descripció del primer mòdul i veureu les lliçons d'aquest primer mòdul, així com els corresponents qüestionaris d'autoaprenentatge que se aniran posant disponibles a mida que encerteu el qüestionari precedent.

Cada lliçó inclou:

  • un vídeo docent
  • recursos addicionals en diferents formats (text, àudio, vídeo). Recordeu que podeu fer servir les tecles CTRL + – per fer-los més grans o més petits, respectivament. Si treballeu amb un dispositiu mòbil, opteu per expandir i contreure amb els moviments corresponents dels dits polze i índex (quadre Recursos)
  • una pregunta clau sobre els continguts anteriors, a la qual accediu fent clic a la pastilla Activitat X.

Quan hàgiu respost una pregunta clau i llegit la retroacció que us aporta, tindreu disponible la pregunta clau de la següent lliçó si l'heu encertada.

Al final de cada mòdul heu de fer un qüestionari avaluatiu de 10 preguntes, que requereix un mínim de 65% d’encerts per aprovar. Si voleu que hi constin el vostre nom i cognoms, prèviament heu d’indicar-los al vostre Perfil.

Us recordem que podeu seguir el curs a través de l'app de moodle que és, en funció del sistema operatiu del vostre dispositiu: Android i IOS

Els vídeos docents són a YouTube.

Els vídeos originalment estan en alta definició (HD) però, segons la vostra connexió i de forma automàtica, YouTube pot rebaixar-ne la qualitat per facilitar-ne la visió. Si voleu mirar-los en HD, només heu d’establir aquest paràmetre clicant a la rodeta de configuració.