Mobilitat. Heu pensat que moure’ns a través de qualsevol mitjà comporta risc?

Per començar, qualsevol moviment és un canvi que provoca reaccions immediates d’adaptació entre peces connectades. Aquestes reaccions es poden traduir en nous moviments que, al seu torn, obliguen tots els nodes de la xarxa a resituar-se. Malgrat aquesta complexitat, sortim cada dia de casa i hi tornem.

En aquest curs us convidem a enfortir el vostre compromís amb la seguretat a partir del coneixement dels aspectes clau que la configuren, guiats de la mà dels professionals que vetllen perquè la normalitat sigui un fet en una trama tan complexa.

Accedeix al curs

  • Principis de mobilitat segura
  • Gestió de la mobilitat des de les institucions públiques
  • Gestió individual i responsable de les situacions de risc en la mobilitat

Al Mòdul 1, La mobilitat una característica de la nostra societat, s’explicarà l’abast del concepte, els seus actors principals, el marc legal de l’Estat espanyol i es mostrarà l’impacte de l’accidentalitat a la nostra societat.

Al Mòdul 2, Com es produeixen els accidents?, analitzareu els components del risc en la conducció de vehicles: quins factors subjectius i externs l’incrementen i quins contribueixen a reduir-lo.

Al Mòdul 3, L’organització de la seguretat viària i de la prevenció, us centrareu en la prevenció, la resposta i la gestió social del risc en la mobilitat.

Finalment, al Mòdul 4, Competències de mobilitat segura: aprendre en tot el cicle vital, constatareu com les bastides de la resiliència són les competències, és a dir, la capacitat d’afrontar qualsevol risc derivat de la mobilitat amb èxit i aprenent de l’experiència al llarg de tot el cicle vital.

Membres de l’equip del Servei Català de Trànsit

Membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra

Membres d’altres institucions públiques que prenen part en el cicle de gestió del risc en la mobilitat

Cliqueu la pastilla "Accedeix al curs"

Visió del mòdul. Entrareu a la pantalla de descripció del primer mòdul i veureu les lliçons d'aquest primer mòdul, així com els corresponents qüestionaris d'autoaprenentatge que se aniran posant disponibles a mida que encerteu el qüestionari precedent.

Cada lliçó inclou:

  • un vídeo docent
  • recursos addicionals en diferents formats (text, àudio, vídeo). Recordeu que podeu fer servir les tecles CTRL + – per fer-los més grans o més petits, respectivament. Si treballeu amb un dispositiu mòbil, opteu per expandir i contreure amb els moviments corresponents dels dits polze i índex (quadre Recursos)
  • una pregunta clau sobre els continguts anteriors, a la qual accediu fent clic a la pastilla Pregunta clau X.

Quan hàgiu respost una pregunta clau i llegit la retroacció que us aporta, tindreu disponible la pregunta clau de la següent lliçó si l'heu encertada.

Al final de cada mòdul heu de fer un qüestionari avaluatiu de 10 preguntes, que requereix un mínim de 65% d’encerts per aprovar. Si voleu que hi constin el vostre nom i cognoms, prèviament heu d’indicar-los al vostre Perfil.

Us recordem que podeu seguir el curs a través de l'app de moodle que és, en funció del sistema operatiu del vostre dispositiu: Android i IOS

Els vídeos docents són a YouTube.

Els vídeos originalment estan en alta definició (HD) però, segons la vostra connexió i de forma automàtica, YouTube pot rebaixar-ne la qualitat per facilitar-ne la visió. Si voleu mirar-los en HD, només heu d’establir aquest paràmetre clicant a la rodeta de configuració.